Tips & Tricks: Etherische oliën bij Hooikoorts

Etherische oliën bij hooikoorts - PURE by ME

Hoe fijn het ook is dat het eindelijk echt lente is in Nederland, het kan ook heel vervelend zijn. Alle bomen staan weer in bloei, de bermen staan vol met mooie wilde bloemen en… Heel Nederland begint spontaan weer te niezen. We kunnen wel zeggen dat het hooikoortsseizoen weer is aangebroken! Dat kunnen we niet alleen zien in de bestellingen en de vele vragen die we krijgen, maar ook Maud heeft er last van. Niezen, traanogen, snotteren.. Het hoort er allemaal bij, maar het kan zó ontzettend lastig en irritant zijn. Wij delen tips en tricks voor etherische oliën bij hooikoorts.

Wat is hooikoorts?

Als je last hebt van hooikoorts, reageert jouw lichaam overgevoelig op pollen (stuifmeel) van sommige bloeiende bomen, planten, grassen of bloemen. De periode van hooikoorts kan lang duren, omdat er steeds weer andere bomen en grassen in bloei staan. Wist je dat zo’n 30% van Nederland hier last van heeft? Shocking toch!?

Bij hooikoorts kun je veel verschillende klachten krijgen. Denk aan niezen, snotteren, traanogen en een verstopte neus. Maar ook hoofdpijn en een slechte concentratie zijn een aantal symptomen. Laten we het er vooral op houden dat het ontzettend vervelend is!

Etherische oliën bij hooikoorts

Zelf houden we er allebei niet van om medicijnen te gebruiken. Soms hebben we natuurlijk geen keuze en is iets écht nodig. Maar als we het niet hoeven te gebruiken, laten we het liever staan. Gelukkig zijn er ook weer mogelijkheden met etherische oliën bij hooikoorts en daar vertellen we je graag over.

Diffuserblend
Om klachten van hooikoorts tegen te gaan of te verlichten is er een gouden trio tegen pollen. Maak dan de volgende diffuserblend:

Citroen werkt stimulerend bij het aanmaken van antistoffen. Pepermunt werkt onder andere heel fijn bij een verstopte neus en Lavendel werkt ontspannend en is onder andere heel fijn bij bijkomende hoofdpijn. Maud heeft deze diffuserblend regelmatig in de diffuser en vindt het hele fijne etherische oliën bij hooikoorts.

Roller
Het is ook heerlijk om een roller te maken met deze drie oliën. Op een roller van 10 ml doe je 10 druppels Lavendel, 10 druppels Pepermunt en 10 druppels Citroen. Vervolgens maak je de roller af met een basisolie (bijvoorbeeld Amandelolie, Druivenpitolie of Jojobaolie) – even goed schudden en klaar is je roller! Rol deze dan vervolgens over je neusbrug en wangen, maar pas op met je ogen. Pepermunt kan prikken in je ogen, dus rol niet te dichtbij jouw ogen.

Neusinhaler
Ook de Allergy Control is een fijn product om te gebruiken bij hooikoortsklachten. Het is een neusinhaler, deze gebruik je iets voor je neus of in je neus en dan adem je diep in. De inhaler bevat Pepermunt, Rozemarijn, Wintergreen, Lavendel. Altasceder, Cypres, Citroen. Alle etherische oliën die verwerkt zijn in deze inhaler staan bekend om hun hulp bij allergische reacties. Het gaat om allergische reacties aan de ogen en luchtwegen.

Het voordeel van de Allergy Control is dat je deze zo vaak kunt gebruiken als je wilt en altijd overal mee naar toe kunt nemen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial