Aromatherapie met Eucalyptus etherische olie

Aromatherapie met Eucalyptus etherische olie - PURE by ME

Eucalyptus etherische olie

Vrijwel iedereen herkent de geur van Eucalyptus, veel mensen associëren de geur met verkoudheid of met de sauna. Wist je dat er in totaal wel zo’n 700 verschillende soorten Eucalyptus zijn? Eucalyptus Globulus is de meest bekende en deze wordt ook gebruikt voor de Eucalyptus olie van De Groene Linde. Wij vertellen je in dit artikel alles over aromatherapie met Eucalyptus etherische olie.

Aromatherapie met Eucalyptus etherische olie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor aromatherapie met Eucalyptus etherische olie. De olie wordt met name ingezet bij verkoudheid en hoesten, maar je kunt de olie ook inzetten wanneer je het gevoel hebt dat je hoofd vol watten zit. En wist je al dat het ook de perfecte olie is voor in het huishouden?

Eucalyptus etherische olie voor lichamlijke klachten en kwaaltjes

Aromatherapie met Eucalyptus etherische olie kun je op veel verschillende manieren inzetten bij lichamelijke klachten en kwaaltjes. Let daarbij op dat de olie een mooie ondersteuning is en nooit ter vervanging voor medicatie of een artsenbezoek.

Eucalyptus olie kun je onder andere inzetten bij: verkoudheid, griep, keelpijn, diverse infectieziekten, reumatische pijnen, spierpijn, insectenbeten en ruwe en droge handen.

  • Verkoudheid, griep, hoesten en keelpijn: Neem een grote bak met warm water en voeg daar ongeveer 5 a 8 druppels Eucalyptus olie aan toe. Ga met je ogen dicht boven de bak hangen en doe een handdoek over je heen. Zo heb je het perfecte stoombadje! Eventueel kun je er nog wat gedroogde kamille aan toevoegen. 
  • Reumatische pijn en spierpijn: Meng 50ml basisolie met 10 a 20 druppels Eucalyptus olie en masseer deze massageolie op de pijnlijke plekken.
  • Insectenbeten: Meng 10 ml basisolie met 3 a 4 druppels Eucalyptus olie, doe dit op een wattenschijfje en dep het op de plek.
  • Droge handen: Meng een eetlepel basisolie met 3 tot 5 druppels Eucalyptus olie en masseer de droge handen twee keer per dag in.

Eucalyptus etherische olie voor psychische klachten en kwaaltjes

Heb je regelmatig het gevoel dat je watten in je hoofd hebt? Eucalyptus olie kan je helderheid geven! De olie helpt dan om de watten uit je hoofd te halen en meer concentratie te krijgen. Heerlijk om dan te gebruiken in een diffuser, bijvoorbeeld met citroen olie.

Eucalyptus etherische olie in het huishouden

Eucalyptus olie is ook geweldig om thuis mee schoon te maken! Desinfecteer bijvoorbeeld je aanrecht, koelkast of zelfs je toilet. Meng dan wat groene zeep met warm water en ongeveer 10 druppels eucalyptus etherische olie. Niet voor niets wordt deze olie gebruikt in de Sainitairreiniger.

7.2018.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial