Veelgestelde vragen

Ik krijg vaak verschillende vragen over de producten in de webshop. Hieronder probeer ik de meest gestelde vragen te beantwoorden. Heb jij een vraag die hieronder niet staat? Neem dan contact met me op.

Veelgestelde vragen over etherische oliƫn

Etherische oliƫn zijn natuurlijke plantextracten en worden gewonnen uit planten, bloemen, vruchten, bomen en kruiden. Deze oliƫn worden door middel van verschillende technieken (zoals destillatie of persing) uit de planten gehaald, zodat wij ze vervolgens op een goede en veilige manier kunnen gebruiken. Iedere plant is uniek en bevat dan ook andere etherische oliƫn. Zo worden er ook altijd verschillende delen van de plant per etherische olie gebruikt.

Etherische oliƫn hebben verschillende eigenschappen, sommigen werken antiseptisch of verdovend en stimuleren het afweersysteem. Andere oliƫn werken op ons zenuwstelsel en bevorderen onze ontspanning, slaap of ondersteunen ons juist bij angsten en depressies. Etherische oliƫn hebben dus allemaal hun eigen werking.

Dit is per ruimte verschillend. Voor een kleine ruimte, bijvoorbeeld een slaapkamer, adviseren we altijd 2 tot 3 druppels etherische olie in de diffuser.Ā 

Voor grotere ruimtes, zoals bijvoorbeeld een woonkamer of woonkeuken, adviseren we altijd om met 4 tot 6 druppels te beginnen. Is de geur dan niet sterk genoeg? Voeg dan een paar extra druppels toe.Ā 

Het is altijd een beetje uitzoeken welke hoeveelheid voor jou het fijnste is. Dit kan zelfs nog per etherische olie verschillen. De ene olie is qua geur een stuk sterker of zwaarder dan de andere olie.

Helaas zijn er nog altijd bedrijven die aangeven dat je etherische oliĆ«n kunt innemen. Echter kan dit gevaarlijke consequenties hebben, ook als de etherische oliĆ«n -zoals die van De Groene Linde- van een goede kwaliteit zijn en 100% natuurzuiver. Wanneer je zomaar etherische oliĆ«n inneemt kan dit onder andere leiden tot irritatie van de slijmvliezen, (heftige) allergische reacties of zelfs vergiftiging.Ā 

Lees er alles over in dit artikel!

Ja! Je mag etherische oliƫn gebruiken tijdens de zwangerschap. Maar het is dan extra belangrijk om de oliƫn goed en veilig te gebruiken. Ze kunnen dan een hele fijne ondersteuning bieden.

Niet alle etherische oliĆ«n mogen gebruikt worden. Met de Mama’s to be lijn zit je altijd goed en veilig qua gebruik.

Wil je er meer over weten? Lees er alles over in dit artikel!

Ja, etherische oliƫn zijn veilig voor kinderen, mits je ze goed en veilig gebruikt. Er zijn een aantal oliƫn die voor kindjes vrij heftig zijn, denk dan bijvoorbeeld aan Eucalyptus, Pepermunt en Kaneel. Daarom adviseren we altijd om de zachte etherische oliƫn te gebruiken voor kinderen. Wij hebben een speciale Kids Collectie in ons assortiment, zodat je altijd zeker weet dat je de juiste oliƫn gebruikt.

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Stuur ons dan gerust een mailtje. We denken graag met je mee.

Veelgestelde vragen over een aroma diffuser

Een diffuser is een apparaatje die koud water verdampt. Een aroma diffuser heeft een watertank die je vult met water en eventueel wat druppels etherische olie. Wanneer je het apparaat aanzet, wordt het water door trillingen omgezet in nevel. Deze nevel wordt samen met de geur door de ruimte verspreid.

Lees er alles over in dit artikel.

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw diffuser is het belangrijk dat deze regelmatig wordt schoongemaakt. Wij doen dit zelf ongeveer een keer in de 1 a 2 weken, afhankelijk van hoe vaak je de diffuser gebruikt. Gebruik je de diffuser dagelijks of zeer regelmatig? Dan raden we jou aan om de diffuser ook een keer in de 1 a 2 weken schoon te maken.

Hoe moet je je diffuser schoonmaken? Wij vertellen je er alles over in dit artikel.

Als de luchtvochtigheid in huis te laag is, kan een aroma diffuser daar goed aan bijdragen. De diffuser blaast nevel in de ruimte, waardoor de luchtvochtigheid wordt verhoogd.Ā 

Lees er alles over in dit artikel.